phone icon+36 70 383 3443
facebooktwitterlinkedinskypeyelprss
ludtalp banner

ludtalp-gyerek

Meggyőződésem, hogy nincs még egy olyan területe az ortopédiának, amelyről annyit beszéltek, írtak volna, amiről annyit vitatkoztak volna, mint a lúdtalpról. Bár nagyon gyakori eltérés és túlnyomó része nem igényel ellátást, mégis az ideálistól való eltérés ennél az egyszerű lábproblámánál „veri ki a biztosítékot“ a legtöbb szülőnél, emiatt keresnek fel aggódva legtöbben.

A célom az, hogy a gyermek vzsgálata után legyen időnk beszélgetni a talp feljődésénének átlagos, természetes remdjéről és az bemutassam az ok-okozati viszonyokat. Szeretem tisztázni a célokat, megérteni a reális és eloszlatni az irreális félelmeket is.

Azon ritka esetben, amikor a láb deformáltásga igen súlyos vagy kifejezett panaszok vannak, a célszerű cipők (szupináló sarkú cipők) és egyedi betétek (Starflex, aktív sajka junior) alkalmazása mellett lehetőség van egyszerű minimál invazív (calcaneostop-technika) vagy összetettebb műtéti javallat felállítására is.

Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.