phone icon+36 70 383 3443
facebooktwitterlinkedinskypeyelprss
SpineArt Egészségközpont | Gyógytorna Rendelő
Bookmark and Share

masszazsA Spineart Egészségközpontban az alábbi masszázs technikák közül választhat. Masszázs terápiáink között egyaránt megtalálható a nyugati hagyománokon alapuló frissítő, kondicionáló, relaxáló, stresszoldó svédmasszázs, a Távol-keleti gyökerekkel rendelkező Shiatsu és Shonishin masszázs, több fajta talpmasszázs, porckorongmasszázs, nyirokmasszázs.

A masszázs terápiák célja a fájdalmak csökkentése, az izmok lazítása, a test vérkeringésének és energiaellátásának helyreállítása. A masszázs segít megszüntetni a stressz okozta kellemetlenségeket, az alvászavarokat, az emésztési zavarokat.

Egyes masszázsfajták az izmok ellazítása által elősegítik a test felfrissülését, a fáldalmas gócpontok feloldását, míg más masszázsok segítenek a test eneriaellátásnak helyreállításában.

Szinte azt mondhatjuk, hogy napjaink mozgásszegény és stresszes életmódja megkívánja, hogy az ember időnként ellazuljon egy masszázs segítségével. Ezen túl a masszázs a betegségek megelőzésében és az orvosi beavatkozások utáni rehabilitációban is fontos szerepet játszik.

Masszázs

Baba-Shiatsu
A baba-shiatsu masszázs célja, hogy a mama és a baba között segítse kialakítani és elmélyíteni a bensőséges kapcsolatot, támogatja a babát a fejlődésben, segít neki leküzdeni a fizikai nehézségeket.

Breuss masszázs
A Breuss masszázs egy gyengéd gerincen végzett masszázs, mely lazítja a gerincet. Súlyosabb gerincproblémáknál a Breuss masszázs egy ideális előkészítője a következő Dorn terápiának.

Csakra talpmasszázs
A csakra talpmasszázs célja a teljes nyugalom és ellazulás elérése. A talpon lévő energiaközpontokat, vagyis a 7 csakrának megfelelő területet finom érintéssel, masszírozással aktivizáljuk.

Manuális lymphdrainage-nyirokmasszázs
A nyirokdrenázs egy nyirokkeringést serkentő, nyiroködémát megszüntető eljárás, mely magában foglalja a manuális drenázst (masszázs), a kompressziós terápiát (bandázsolás) és a mozgásterápiát.

Reflexológia
A reflexzóna masszázs a szervezet egészére hat: pihentető, lazító, hangulatjavító, stresszoldó hatású. Fontos szerepe van a testi és lelki egészség megőrzésében, a kezdődő betegségek felismerésében.

Shiatsu
A japán eredetű Shiatsu masszázs a jógához és más módszerekhez hasonlóan nyújtó, feszítő valamint lazító gyakorlatokat tartalmaz, egyfajta kombinációja az akupunktúrának és a masszázsnak.

Shonishin gyermekgyógyászati akupunktúra
A Shonishin akupunktúra egy tű nélkül alkalmazott, nem invaziv terápia, ami speciálisan csecsemőknek és gyermekeknek szól, valamint azon felnőtteknek, akik félnek a tűtől.

Svéd masszázs
A svédmasszázs egy fájdalomcsökkentő hatású, frissítő, kondicionáló, relaxáló, stresszoldó teljes testmasszázs, a legelterjedtebb nyugati masszázsfajta.

Thai baba- és gyermekmasszázs
A thai masszázs a testben futó energiavonal-meridiánok elméletén alapszik. Ha az energiaáramlás zavart szenved, betegségek alkulhatnak ki. Az energia vonalak masszírozása újból beindítja a szabad áramlás.


Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.