phone icon+36 70 383 3443
facebooktwitterlinkedinskypeyelprss
SpineArt Egészségközpont | Gyógytorna Rendelő
Bookmark and Share

A napjainkban egyre teret hódító funkcionális edzés egyik hatékony Amerikából származó lehetősége a TRX edzés. A TRX egy hordozható, felfüggeszthető funkcionális tréning eszköz, (heveder) mellyel az erődet, az egyensúly-érzékedet, hajlékonyságodat, és a törzsizomzatod (core) is erősíteni tudod. Fejleszti az állóképességet és a stabilitást. Nemtől és kortól függetlenül használható. A TRX-el végzett gyakorlatok jól beépíthetőek a rehabilitációba, különböző sérülések után az izomzat erősítése céljából.

Mire jó a TRX?

 • fejleszti a törzs izomzatot és a törzs stabilitását
 • a gravitáció ellenében dolgoztat, önsúllyal terhelve végezhetőek gyakorlatok
 • javítja az egyensúlyt, és fejleszti az izomzat hajlékonyságát
 • a felfüggesztés révén az ízületek tehermentesített helyzetben is dolgoztathatóak
 • saját testsúllyal dolgozva specifikusan-célzottabban átmozgatható az izomzat, melynek hatására gyors és látványos eredményeket lehet elérni vele

Kinek ajánlott a TRX?


Ajánlható mindazoknak nemtől és kortól függetlenül, akik kedvelik a funkcionális edzést, szeretnének erős törzsizomzatot vagy szeretnék megtanulni az eszköz helyes alkalmazását az otthoni erősítő edzéseikhez. Gerincpanaszokkal, túlsúllyal küzdők számára is jó választás, illetve bármilyen ízületi sérülést követő rehabilitáció azon szakaszában, amikor már elkezdhető a célzott erősítés.
A TRX előnyei:

 • széles körű alkalmazhatóság
 • fittségi szinttől függetlenül használható
 • változatos edzést tesz lehetővé
 • erőt és állóképességet fejleszt egy időben
 • a felfüggesztés révén folyamatos aktivitásban vannak a stabilizáló izmok
 • otthoni edzést is biztosít

Egyéb terápiák

A TRX használata a rehabilitációban
A TRX egy hordozható, felfüggeszthető tréning eszköz, mellyel az erődet, az egyensúly-érzékedet, hajlékonyságodat is erősíteni tudod.

Bach virágterápia
A Bach virágeszenciák közvetlenül a test energiarendszerére hatnak, a terápia célja páciens lelkiállapotából kiindulva a test-lélek-szellem hármassága közötti harmónia helyreállítása.

Craniosacralis terápia
A craniosacralis terápia egy finom érintésekkel végzett manuális terápia, amelyben a test különböző területeinek kezelése által a test önkorrekciós folyamatainak beindítására hat.

Fitt ball torna
A fitball tréning egy dinamikus, minden kondicionális és koordinációs képességet egyaránt fejlesztő edzésrendszer, melynek eszköze a speciálisan e célok megvalósítására kifejlesztett gimnasztikai labda.

Homeopátia
A homeopátia egy egyénre szabott holisztikus gyógymód, mely hatását a szervezet öngyógyító mechanizmusainak aktivizálásával fejti ki, célja a testi-lelki harmónia teljes visszaállítása.

Pilates
A Pilates egy olyan mozgásprogram, amely az egész testet fejleszti, javítja a testtartást, növeli a fizikai terhelhetőséget és jótékony hatással van az agy és a lélek működésére.

Rehabilitációs pilates
A rehabilitációs pilates alkalmas ortopédiai, sportrehabilitációs, neurológiai, pediátriai és a nőgyógyászati problémák kezelésére.

Schüssler só terápia
A Scüssler-féle sók a homeopátia targykörébe sorolandó szerek, alkalmasak hagyományos orvosi kezelésre nehezen javuló és visszatérő betegségek, tünetek kezelésére, mellékhatásuk nincs.

Szülésfelkészítés
Egyéni, gyakorlatias, a természetes szülésre koncentráló felkészülés a szülésre és a szülés utáni időszakra. Szülést segítő praktikák, masszázs- és légzéstechnikák képzett szakembereinktől.
Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.