phone icon+36 70 383 3443
facebooktwitterlinkedinskypeyelprss
SpineArt Egészségközpont | Gyógytorna Rendelő
Bookmark and Share

A Schüssler sók (szervezetünk minden egyes sejtjében jelenlévő 12 féle anorgatikus- szervetlen- ásványi só) szervezetünk számára elengedhetetlenül szükségesek a sejtek normális tevékenységéhez, tényleges vagy relatív hiányuk a betegségek kialakulásához vezethet. Ezek az ún. biokémiai sók meghatározzák felépítésünket, szervezetünk működését. A Schüssler sók fontos elemei és energiaforrásai sejtjeinknek, ezek a sók egyfajta elektrolitként működnek a sejtekben, fontos szerepet játszanak a sejtek bioelektromos összeköttetéseiban.

A 12 sóból álló terápiás rendszert dr. Heinrich Schüssler dolgozta ki a 1900s években, a mai napig változatlan formában működik.

Jelentőségüket a közelmúltban ismerték fel, a vitaminok mellett fokozatosan az érdeklődés középpontjába kerültek. Ennek oka, hogy a mai modern életvitellel járó betegségeinél sokszor nem, vagy csak részlegesen érhető el gyógyulás, amennyiben a szervezetben való egyensúlyukat nem állítjuk helyre.

Schüssler arcdiagnosztika

A Schüssler sók hiánya könnyen diagnosztizálható az arcunkon megjelenő hiánytünetek alapján, ezáltal a betegségek megelőzhetővé vállnak. A Scüssler féle sók a homeopátia targykörébe sorolandó szerek a szépség helyreállításában és megtartásában is fontos szerepet kapnak.

Használtuk egyszerű, könnyen elsajátítható. A Schüssler sókat használhatják várandós kismamák, gyermekek is, mellékhatásuk nincs, könnyen és olcsón beszerezhetőek: pl phosphoricum.

Mire ajánlott a Schüssler só terápia?

hagyományos orvosi kezelésre nehezen javuló és visszatérő betegségek, tünetek kezelésére, többek között

  • magasvérnyomás
  • ízületi problémák, nyak, hát és derék fájdalmak,
  • allergiák, arcüreg betegségek stb. kiegészítő kezelésére,
  • immunrendszer erősítésére,
  • idegrendszeri panaszok, stressz okozta tünetek enyhítésére, alvási problémák kezelésére,
  • az arcunkon jelentkező esztétikai problémát okozó tünetek kezelésére.

Egyéb terápiák

A TRX használata a rehabilitációban
A TRX egy hordozható, felfüggeszthető tréning eszköz, mellyel az erődet, az egyensúly-érzékedet, hajlékonyságodat is erősíteni tudod.

Bach virágterápia
A Bach virágeszenciák közvetlenül a test energiarendszerére hatnak, a terápia célja páciens lelkiállapotából kiindulva a test-lélek-szellem hármassága közötti harmónia helyreállítása.

Craniosacralis terápia
A craniosacralis terápia egy finom érintésekkel végzett manuális terápia, amelyben a test különböző területeinek kezelése által a test önkorrekciós folyamatainak beindítására hat.

Fitt ball torna
A fitball tréning egy dinamikus, minden kondicionális és koordinációs képességet egyaránt fejlesztő edzésrendszer, melynek eszköze a speciálisan e célok megvalósítására kifejlesztett gimnasztikai labda.

Homeopátia
A homeopátia egy egyénre szabott holisztikus gyógymód, mely hatását a szervezet öngyógyító mechanizmusainak aktivizálásával fejti ki, célja a testi-lelki harmónia teljes visszaállítása.

Pilates
A Pilates egy olyan mozgásprogram, amely az egész testet fejleszti, javítja a testtartást, növeli a fizikai terhelhetőséget és jótékony hatással van az agy és a lélek működésére.

Rehabilitációs pilates
A rehabilitációs pilates alkalmas ortopédiai, sportrehabilitációs, neurológiai, pediátriai és a nőgyógyászati problémák kezelésére.

Schüssler só terápia
A Scüssler-féle sók a homeopátia targykörébe sorolandó szerek, alkalmasak hagyományos orvosi kezelésre nehezen javuló és visszatérő betegségek, tünetek kezelésére, mellékhatásuk nincs.

Szülésfelkészítés
Egyéni, gyakorlatias, a természetes szülésre koncentráló felkészülés a szülésre és a szülés utáni időszakra. Szülést segítő praktikák, masszázs- és légzéstechnikák képzett szakembereinktől.
Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.