phone icon+36 70 383 3443
facebooktwitterlinkedinskypeyelprss
SpineArt Egészségközpont | Gyógytorna Rendelő
Bookmark and Share

Az APPI- The Australian Physiotherapy and Pilates Institute, egy nemzetközi szervezet az Egyesült Királyságban, melyet Elisa és Glenn Whithers gyógytornászok-pilates oktatók alapítottak azzal a céllal, hogy a hagyományos pilates gyakorlatanyagait átalakítva a gyógytornászok is beépíthessék a mindennapi rehabilitációs tevékenységükbe a pilates módszert. Gyakorlatanyaga figyelembe veszi a normás és a patológiás mozgásmintákat, hogy a terapeuta célzottan alkalmazni tudja a normál funkcionális mozgás elérése érdekében a kezelések során.

A gyógytornában egyre inkább bizonyítást nyer, hogy rendkívül fontos a test megfelelő statikája és a megtartott izomegyensúly. A pilates az egyike a sok hatékony módszer közül, amely dinamikus gyakorlatanyagával a központi törzsstabilizációval és a pelvico-lumbalis régió bekapcsolásával együtt célzottan dolgoztatja a test izmait.

Az APPI módszere az eredeti spineeph Pilates 34 gyakorlatán alapszik, melyek a flexibilitás, a törzsstabilitás, az erőnlét és a testtudat fejlesztésére szolgálnak.

Alapelvei hasonlóan, mint spineeph Pilates szerint:

  • Légzés: légzés és a gyakorlatok összehangolása
  • Koncentráció: edzésprogram a testnek és a léleknek
  • Kontroll: tudatos kontrollálása minden mozdulatnak
  • Erőközpont aktiválása
  • Precizitás: testtudat fejlődik a folyamatos gyakorlás hatására
  • Folytonosság
  • Tudatos izoláció: a rendszeres gyakorlással felismerhető és javítható a helytelen mozgásminta
  • Gyakorlás, rutin szerzés


Mire jó a rehabilitációs pilates?


A rehabilitációs pilates gyakorlatanyaga jól hasznosítható az ortopédiai, sportrehabilitációs, neurológiai, pediátriai és a nőgyógyászati problémák kezelése esetén.

Kinek ajánlott a rehabilitációs pilates módszer?


A rehabiltiációs pilates azoknak ajánlott, akiknek akut vagy krónikus panaszuk van, például: derékfájás, sportsérülések, traumás sérülések utáni felépülésnél. Azoknak a nőknek, akiknek szükségük van a szülés utáni regenerációra a mélyizomzat megerősítésével. Azoknak az ülő életmódot végző emberek számára hasznos még, akiknek a hosszan tartó passziv ülés révén rendszeres vagy tartós gerincpanaszuk van.

Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.