phone icon+36 70 383 3443
facebooktwitterlinkedinskypeyelprss
SpineArt Egészségközpont | Gyógytorna Rendelő
Bookmark and Share

A Mulligan terápia Brian Mulligan Új Zealand-i manuálterapeuta által kifejlesztett kezelési módszer. A technika lényege, hogy a fájdalmas, beszűkült ízületi mozgásokat felszabadítsa és segítse azokat egészséges mozgástartományuk visszaállításában. Ez azt jelenti, hogyha egy adott ízületet a megfelelő irányban finoman elmozdítunk - ez akár fél milliméteres helyzetváltozás is lehet - azaz visszahelyezzük fiziológiás helyzetébe, és ebben a helyzetben végeztetünk aktívan végrehajtott mozgásokat, akkor segítjük az izomegyensúly helyreállását és ezzel az ízület egészséges mozgását. Ha ezt a korrekcióval segített mozgást gyakoroljuk, eredményesebb és hatékonyabb rehabilitációt érünk el.

A terápiának három fontos alapelve van: fájdalommentesség, eredményesség és a hosszú távú javulás. A kezelés kutatási eredményeken alapszik, semmit nem csinál, aminek eredményességét nem vizsgálták és bizonyították be.

A kezelés során a terapeuta kézzel, vagy nagyobb ízületeknél hevederrel segíti az ízületet megfelelő helyzetben tartani, miközben a páciens a megfelelő aktív mozgást végzi. Beszűkült, fájdalmas ízületi mozgásokat javíthatunk ezzel módszerrel.

Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.