phone icon+36 70 383 3443
facebooktwitterlinkedinskypeyelprss
SpineArt Egészségközpont | Gyógytorna Rendelő
joga gyogytorna

Napjainkban egyre nagyobb teret hódít, egyre több ember érdeklődését kelti fel a keletről érkezett évezredes hagyományokkal rendelkező jóga. Vannak, akik egészségmegőrzés céljából, mások a jóga filozófiai rendszerének megismerése, megint mások alakjuk formálása miatt kezdenek jógázni. Fel kell hívnunk azonban a figyelmet arra, hogy a jóga részét képező testgyakorlatok helytelen gyakorlása magában hordozza betegségek kialakulásának veszélyét vagy a már meglévő betegségek súlyosbodását. A Spineart Egészségközpontban a jógaterápiákban is képzett gyógytornászoktól, valamint pszichológusoktól tanulhatják meg a jógatechikák és jógapózok helyes kivitelezését.

A jóga gyakorlása által testünk és lelkünk valóban mély ellazulás-élményben részesül, ami egyrészt kihat személyiségünk egészére és mindennapi életünk minőségére, másrészt a modern stresszel terhelt élet okozta egészségi rizikók oly módon csökkennek, hogy fizikai, pszichés és mentális megküzdő képességünk fejlődik. Védetté válunk számos modern egészségügyi problémával szemben. A jóga komplementer, vagyis kiegészítő egészségtudomány, ami azt jelenti, hogy bizonyos mozgásszervi betegségeknél először a gyógytorna eszköztárát használjuk és a gyógyulás egy pontján túl nyúlunk csak a jógaterápia kínálta lehetőségekhez. A Spineart Egészségközpontban a jógaterápiát, mint minden kezelést egy állapotfelméréssel kezdünk.

Hatha jóga
A hatha jóga célja a test és az elme megtisztítása, illetve a pozitív és negatív energia közötti tökéletes egyensúly megteremtése, felkészítve ezáltal a gyakorlót a haladó szintű gyakorlatok elvégzésére.


Mozgásszervi jógaterápia
A mozgásszervi jógaterápia során integráljuk a különböző gyógytornaterápiákat és a jóga által kínált testhelyzetek, "ászanák" gyakorlatrendszerét. Célja a jógapózok helyes kivitelezésének elsajátítása.


Yoga Nidra™
A Yoga Nidra™ egy relaxációs technika, melynek segítségével a modern stresszel terhelt élet okozta egészségi rizikók csökkenthetők, ugyanakkor fejlesztehtő fizikai, pszichés és mentális megküzdő képességünk.
Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.