phone icon+36 70 383 3443
facebooktwitterlinkedinskypeyelprss
SpineArt Egészségközpont | Gyógytorna Rendelő
Bookmark and Share

A Dorn terápia egy manuálisan végzett ízületi korrekciós technika, melynek célja a fiziológiás helyzetek visszaállítása. A Dorn terápia egy hatásos kezelés fájdalmaknál, zsibbadásnál, aszimmetrikus testi reakcióknál, amelyek lehetnek akutak és krónikusak. Ezen kívül a terápia alkalmas egyéb más megbetegedések kezelésére is, melyek direkt vagy indirekt úton kapcsolatban állnak a gerinccel.

A Dorn terápia alapszemlélete abból a feltételezésből indul ki, hogy a gerinc területén megjelenő panaszok zöme visszavezethető az alsó végtagokra, s azok hosszbeli eltéréseire. A Dorn terápiápiával való kezelés során lehetőségünk van az ízületek korrekciójára, az izomzat lazítására, a gerinc mellett futó meridiánok (energia pályák) kezelésére, a csigolyákhoz tartozó belső szerv ideg-, és energia ellátásának javítására, sőt befolyásolható a pszichés működés is.

A végtaghossz különbség miatt károsodások jöhetnek létre az izmokban, az ízületekben, a szalagrendszerben, az idegrendszerben, a belső szervek működésében, és a meridiánok mentén az energia áramlásban is, emiatt kóros irányba változhat a test statikája és struktúrája.

A Dorn terápiával való kezelés először az alsó végtag vizsgálatával és korrekciójával kezdődik, majd utána megvizsgálunk minden egyes csigolyát, (felső végtagot, rágóízületet is), ahol blokkot észlelünk ott korrekciót végzünk el. A páciens aktív résztvevője a Dorn terápiának, hiszen a blokkok oldásában a terapeutával együtt aktív mozdulatokat tesz, illetve minden nap önkorrekciós gyakorlatokat kell végeznie a következő kezelésig.

A páciens már az első Dorn kezelés után érezheti a pozitív változást panaszainak csökkenésével.

A "Dorn és Breuss" kifejezés kettő különböző terápiát foglal magában. Az egyik - Dorn - egy manuális ízületi korrekciós technika, a másik - Breuss - pedig egy lazító, lágy, porckorong regeneráló masszázs.

A Dorn terápiánál végzett korrekciók előtt és után egyaránt jól alkalmazható a Breuss masszázs. Például segíti ellazítani az izmokat, csökkenti a fájdalmakat, a regenerációt felgyorsítja. A Dorn terápia előtt végzett Breuss masszázzsal könnyebbé, fájdalommentesebbé tehető a manuálterápia. A Dorn terápiát követően pedig a Breuss masszázs segít az ellazulásban, a regenerációban.

A Breuss masszázs tehát egy jó kiegészítője a Dorn féle manuálterápiának, függetlenül attól, hogy a korrekciós technika előtt vagy utána alkalmazzák. Ezen kívül pedig a gyakorlatban alkalmazható a két kezelés egymástól függetlenül is; csak Dorn féle manuálterápia vagy csak Breuss masszázs.

Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.