phone icon+36 70 383 3443
facebooktwitterlinkedinskypeyelprss
SpineArt Egészségközpont | Gyógytorna Rendelő
Bookmark and Share

Rudolf Breuss, a masszázsterápia kidolgozója, egy híres természetgyógyász volt. A masszázzsal célja, a különböző gerincpanaszokkal hozzá forduló páciensek állapotának javítása volt. Rudolf Breusstól tanulta meg a "porckorongmasszázst" Harald Fleig, aki elkezdte alkalmazni a Dorn terápiával kombinálva, és megállapította, hogy ezáltal tovább fokozható a két terápia egyenkénti gyógyító hatása is. Könnyen, veszélytelenül és sikeresen alkalmazható.

A Breuss masszázs egy gyengéd gerincen végzett masszázs, mely nyújtja, lazítja a gerincet, s a mellette futó izmokat, s a kötőszövetet. A Breuss masszázs kettő nélkülözhetetlen kelléke az orbáncfű olaj, mely táplálja a porckorongokat, és egy speciális papír.

Súlyosabb gerincproblémáknál, erős fájdalmaknál, merev izomzatnál vagy nehezen eltolható csigolyáknál a Breuss masszázs egy ideális előkészítője a következő Dorn terápiának. Azonban ellentétben a Dorn terápiával a porckorongmasszázst tetszés szerint lehet ismételni. A modern masszázs terápia gyengéd és lágy fogásai segítségével képes maximális relaxációt (ellazulást) biztosítani, regenerálni szervezetünket.

Segítségével lehetőségünk van nemcsak a hát izomzatának mobilizálására, lazítására, hanem a gerincoszlop nyújtására, valamint a porckorongok regenerációjának segítésére. A Breuss masszázs során alkalmazott gerincnyújtó technikák hatékonyan csökkentik a porckorongok terhelését, az alkalmazott orbáncfű olaj pedig segíti táplálásukat.

Összességében elmondható, hogy a lágy, lazító, energetizáló Breuss masszázs segíti a testi és lelki blokádok feloldását, és ezzel pedig a szervezet különböző mechanizmusainak mobilizálását.

Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.