phone icon+36 70 383 3443
facebooktwitterlinkedinskypeyelprss
SpineArt Egészségközpont | Gyógytorna Rendelő
Bookmark and Share

A betegségek valójában nem egyenlőek a test fizikai panaszaival, hanem a lélek problémáit jelzik, amelyek kihatnak a testre. Ha a lélek állapota rendeződik, akkor a fizikai panaszok is enyhülnek. A Világegyetemben minden rezgés, tehát az ember is egy rezgő – sőt forgó – test, és minden rezgésnek más és más a frekvenciája.

A Dr. Edward Bach által felfedezett módszer lényege az, hogy a vadon élő virágok a rezgésükkel képesek befolyásolni az emberek rezgését és megemelni a frekvenciát.

Az olyan negatív érzelmek, mint a düh a féltékenység, a félelem, a szorongás és a bánat alacsony frekvencián mozognak, és lehúznak, elnehezítenek, míg az öröm, a szeretet és a nagylelkűség magas rezgésszámú érzelmek.

Ha egy alacsony frekvencia helyére magasabb érkezik, akkor az alacsonyabb rezgés megszűnik, hiszen a kétféle rezgés nem létezhet egymás mellett. A Bach virágeszenciák nem csodaszerek, csak éppen közvetlenül a test energiarendszerére hatnak.

A Bach-virágterápia fő jellemzői

Bach virág esszenciák

A Bach-virágterápia rendszerében 38 virágeszencia található, melyek mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható. A szerek kiválasztásához az egyén lelki/érzelmi állapotát kell meghatározni. A 38 eszencia viszonylag könnyen átlátható.

A betegség a test-lélek-szellem hármassága közötti harmónia megbomlásából származik, ezért a gyógyulás lehetősége ennek a harmóniának a helyreállításával történhet, amely minden ember számára elérhető, hiszen önmagában hordozza annak lehetőségét.

Hatásmechanizmusát tekintve a homeopátiával rokon jellegű,azonban a testi tünetek helyett csak az aktuális lelkiállapotot veszi figyelembe. A gyógyítás nem a testi tünetekre irányul, sokkal inkább az emberi lélek ”diszharmonikus” vagy negatív állapotaira.

Az eszenciák előállítása, és használata egyszerű módszerekkel történik. Ilyen módszer a napoztatásos és a forralásos módszer is. Az elkészítési eljárásból fakadóan a Bach-virágterápia eszenciái speciális és mellékhatástól mentes szerek, így nem alakulhatnak ki allergiás tünetek sem, mivel nem tartalmaznak virágport sem egyéb allergizáló anyagot. A Bach-virágterápia mind a felnőttek, mind a gyermekek számára biztonságos kezelési módszer. A Bach-virágterápia hatékony kiegészítője lehet bármilyen terápiának is: jól kombinálható a hagyományos orvosi és a természetgyógyászati módszerekkel.

Egyéb terápiák

A TRX használata a rehabilitációban
A TRX egy hordozható, felfüggeszthető tréning eszköz, mellyel az erődet, az egyensúly-érzékedet, hajlékonyságodat is erősíteni tudod.

Bach virágterápia
A Bach virágeszenciák közvetlenül a test energiarendszerére hatnak, a terápia célja páciens lelkiállapotából kiindulva a test-lélek-szellem hármassága közötti harmónia helyreállítása.

Craniosacralis terápia
A craniosacralis terápia egy finom érintésekkel végzett manuális terápia, amelyben a test különböző területeinek kezelése által a test önkorrekciós folyamatainak beindítására hat.

Fitt ball torna
A fitball tréning egy dinamikus, minden kondicionális és koordinációs képességet egyaránt fejlesztő edzésrendszer, melynek eszköze a speciálisan e célok megvalósítására kifejlesztett gimnasztikai labda.

Homeopátia
A homeopátia egy egyénre szabott holisztikus gyógymód, mely hatását a szervezet öngyógyító mechanizmusainak aktivizálásával fejti ki, célja a testi-lelki harmónia teljes visszaállítása.

Pilates
A Pilates egy olyan mozgásprogram, amely az egész testet fejleszti, javítja a testtartást, növeli a fizikai terhelhetőséget és jótékony hatással van az agy és a lélek működésére.

Rehabilitációs pilates
A rehabilitációs pilates alkalmas ortopédiai, sportrehabilitációs, neurológiai, pediátriai és a nőgyógyászati problémák kezelésére.

Schüssler só terápia
A Scüssler-féle sók a homeopátia targykörébe sorolandó szerek, alkalmasak hagyományos orvosi kezelésre nehezen javuló és visszatérő betegségek, tünetek kezelésére, mellékhatásuk nincs.

Szülésfelkészítés
Egyéni, gyakorlatias, a természetes szülésre koncentráló felkészülés a szülésre és a szülés utáni időszakra. Szülést segítő praktikák, masszázs- és légzéstechnikák képzett szakembereinktől.
Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.