phone icon+36 70 383 3443
SpineArt Egészségközpont | Gyógytorna Rendelő
Bookmark and Share

Holcsa Mónika Kriyachittam

+36 30 991 5060

pszichológus, szupervízor, Life-coach,Yoga Nidra™ tanár, Craniosacralis terapeuta

Holcsa Mónika2018

Célom, hogy szakmai működésemben a keleti tradícionális személyiségfejlesztés és gyógyítás (spirituális) útját, tehát a jóga különböző ágait olyan nyugati fejlesztő és terápiás módszerekkel ötvözzem, egészítsem ki, vagy helyettesítsem, ha arra van igény a kliens részéről, amelyek ugyanolyan erőteljes módon építenek az egyéni felelősségvállalásra, illetve tartják az emberi lényt (legalább három) egymástól elválaszthatatlan szint hordozójának (fizikai / testi, érzelmi / lelki és szellemi / spirituális), mint a tradícionális jóga.

Pszichológusi pályám elején arra éreztem motivációt magamban, hogy a „nagyjából” egészséges emberek életminőségének javulásáért tegyek. Ennek formáját eleinte a forprofit területen szervezetfejlesztő folyamatok, vezetőképzések, team-fejlesztések és a szupervízió, mint szakmai-személyiségfejlesztő módszer keretei között találtam meg.

Az elmúlt 5 évben egyre erősebb inspirációt éreztem arra, hogy közvetlen módon segíthessem az embereket életük problémás területein. Így lassan eltávolodtam a forprofit területről, a szakmai-személyiségfejlesztést az életmód-tanácsadás/terápia (Lifestyle-coaching) váltotta fel. A team-fejlesztést a csoportos személyiségfejlesztés. Mindemellett segítői attitűdöm, alapfilozófiám, amely a szupervízori szakmaiságomhoz kötődik, változatlan maradt: Az interpretatív iskolához tartozom, gyakorlati alaptézisem a Tapasztalati tanulás (D. Kolb.) elmélete.

10 éves jógagyakorlást magam mögött tudva, a németországi Satyananda Yoga központ tanfolyamát követően Yoga Nidra™ tanári képesítésre tettem szert (2010.), majd tanárom személyes bíztatására 2011. tavaszán kezdő jógatanárrá avatott az élet. Hatha Jóga és Satyananda Yoga Nidra™ órákat tartok egyéni és csoportos formában.

2011-ben elkezdem a Craniosacralis terapeutaképzést, mert amellett, hogy teljesen elvarázsolt e terápiás módszer gyengéd ám rendkívül effektív formája, megtalálni véltem benne a hiányzó láncszemet terápiás, illetve segítői tevékenységemhez. E terápia a szomato-pszichés gyógyulási irányban ad eszközt a gyógyító kezébe, ami eddigi pszicho-szomatikus irányultságú tevékenységem során gyakran hiányzott.

A módszerek, amelyek iskoláihoz tartozom (Interpretatív szemléletű szupervízió, Satyananda Yoga, Craniosacralis terápia) tudományos háttérrel és megalapozottsággal, (akkreditált) nemzetközi képzési rendszerrel rendelkeznek.

Diplomák

Továbbképzések

Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.