phone icon+36 70 383 3443
SpineArt Egészségközpont | Gyógytorna Rendelő
Bookmark and Share

Holcsa Judit

+36 30 991 5059

gyógytornász, manuálterapeuta, Schroth-terapeuta

Holcsa Judit

A budapesti SpineArt Gyógytorna és Masszázsközpont, mai nevén SpineArt Egészségközpont és a SpineArt Továbbképzési Központ alapító tagja vagyok.

Pályafutásomat a sport területén kezdtem, mint atléta, később rekreácós szakemberként fitness ill. wellness stúdiókban tartottam különböző egyéni ill. csoportos foglalkozásokat. A SpineArt Továbbképzési Központban gyógytornászokat képzek a gerincferdülés, a hanyag tartás és a Scheuermann betegség háromdimenziós terápiájára.

Saját gyógytornára járás élménye alapján jelentkeztem a gyógytornászképző szakra és 1998. óta gyógytornászként dolgozom. Pályám során dolgoztam onkológiai, gyermekortopédiai, baleseti sebészeti rehabilitációs, neurológiai, felnőtt traumatológiai osztályokon és járóbeteg ellátásban. A főiskola után Németországban folytattam a tanulmányaimat a Katharina Schroth Klinikán, ahol a gerincferdülés, Scheuermann betegség, a hanyag tartás és különböző okok miatt kialakuló gerincproblémák kezelését tanultam a Schroth módszer alapján és szereztem meg Magyarországon elsőként a Katharina Schroth Klinika "Schroth Terapeuta" címét. Kétévente rendszeresen részt veszek a Klinika által szervezett Workshopokon.

Tapasztalataim szerint, bármilyen mozgásszervi problémáról legyen szó, csak a holisztikus, tehát az egész személyiséget és szervezetet figyelembe vevő terápiával lehet hosszú távú eredményeket elérni. Ezért, és mivel magam is több, mint 10 éve aktív jógagyakorló vagyok, szívesen foglalkozom már jógázó ill. jógázni kezdő páciensekkel is.

Mivel a gerincproblémák az egyik fő érdeklődési területem, megtanultam a McKenzie módszert és a Manuálterápiát is. Elveim közé tartozik, hogy a különböző terápiák ötvözése az egyéni problémáknak és alkatnak megfelelően vezethet igazán jó eredményre. A másik nagy érdeklődési területem - sportmúltamból kifolyólag - a balesetek utáni rehabilitáció.

Diplomák

  • Gyógytornász-Manuálterapeuta
  • Testevelés-rekreáció szakos tanár

Továbbképzések

Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.