phone icon+36 70 383 3443
SpineArt Egészségközpont | Gyógytorna Rendelő
Bookmark and Share

Gergely-Köllőd Julia

+36 20 773 8685

gyógytornász, craniosacralis kezelő

Gergely-Köllőd Júlia - gyógytornász, craniosacralis terapeutaAngol szakos bölcsészhallgatóként még 2005-ben Londonban találkoztam először a craniosacralis terápiával, majd hazatérésem után pályát változtatva, a Semmelweis Egyetem gyógytornász hallgatójaként 2010-ben végeztem. A diploma megszerzését követően az Addetur Alapítványi Gimnázium és Szakközépiskolában mozgássérült fiatalokkal kezdtem el dolgozni. A szélesebb kórházi gyakorlat megszerzése céljából 2011-től a Központi Honvéd Kórház gyógytornászaként dolgoztam, ahol a Semmelweis Egyetem angol nyelvű képzésében tanuló diákok gyakorlati oktatásában is szerepet vállaltam. Kórházi munkám mellett több magánrendelőben illetve otthoni rehabilitáció keretében foglalkoztam döntően mozgásszervi betegségek fizioterápiájával.

A különböző mozgásszervi panaszok illetve zsigeri jellegű tünetegyüttesek mechanizmusának, összefüggéseinek feltérképezése csak alapos felméréssel lehetséges. Bármilyen tünetnél fontos az életmód figyelembevételével az embert egészében megvizsgálni, hiszen sokszor a probléma gyökere nem a fájdalom helyén található, hanem egy korábbi fizikai trauma, illetve krónikus tartáshiba állhat a háttérben. Mindezt követi a megfelelő kezelés megválasztása, amihez a fizioterápiás eszköztár széles spektrumának ismerete szükséges. A gyógytornász munkában emiatt elengedhetetlennek tartom az új technikák folyamatos megismerését, rendszeres továbbképzéseket, nemzetközi irodalom szoros követését. A craniosacralis terápiával gyakorlatban egy éve foglalkozom. Számomra egy olyan kaput nyitott meg a gyógyítási folyamatban, ami a klasszikus gyógytornával jól kiegészíti egymást és lényegesen hatékonyabb kezelést biztosít, továbbá prevenciós hatású is.

Eddigi munkám során számos gerinc- és váll-, illetve csípő- és térdízületi problémával küzdő pácienssel találkoztam. Kezeléseim célja a mozgásszervi problémákból fakadó fájdalom csillapítása, a megfelelő izomegyensúly visszaállítása, ezáltal az egyén mindennapi életvitelének megfelelő, terhelésekhez szükséges fizikai állapot és ezzel együtt a testi-lelki harmónia elősegítése.

Továbbképzések

Nyelvismeret

  • Angol
Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.