phone icon+36 70 383 3443
SpineArt Egészségközpont | Gyógytorna Rendelő
Bookmark and Share

Bejelentkezés: Pollák Szilvia: +36 20 55 64 489


Az FP technika a fascia lazító technikákra építő, az edzés és a gyógytorna mozgásanyagát használó módszer. A kezelésen megtanuljuk hogyan alkalmazzuk saját magunkon a fascia lazító technikákat és hogyan végezzük el őket otthon. Majd begyakoroljuk a korrigált egyenes testtartást és ebben az erős korrekcióban végzünk funkcionális mozgásokat mint húzás, tolás, dobás, lökés, elkapás, ütés, guggolás… stb Az órán fokozatosan kapcsolunk be izmokat amik túlterhelés vagy pont a  mozgásszegény életmód hatására amnéziássá váltak. Ami azt jelenti hogy nem akkor kapcsolódik be a mozgásba amikor arra szükség lenne, így nem fejti ki stabilizáló szerepét. Ezért fordul elő hogy látszólag erős izomzat mellett is fájdalmaink vannak. Tehát erős koncentrációt igényel. A testtudatosítás és a jó mozgásminta begyakorlása, elsajátítása az alapja hogy jól funkcionáljon a testünk.

Kinek ajánlott?

Ha most szeretnéd elkezdeni az edzést, akkor egy nagyon jó alapot kapsz itt az órákon. Megvéd a későbbi sérülésektől, ha tudod, mire figylej majd az edzés során. Ha már edzel, de bármilyen tüneted van edzés közben, például valami fáj, kattog, nem érzed stabilnak. Sérülések utáni rehabilitációra tökéletes módszer.
Nem neked való:
ha csak az idődet szeretnéd kitölteni mert az orvos elküldött rehabilitálni. Az órákon nem lesz lazsálás, nem fogod szeretni.
Gyermekeknek akik nem tudnak koncentrálni még hosszabb ideig. (iskolás kor alatt)
Várandósság alatt meggondolandó. Kérlek mindig tájékoztasd a terapeutádat!


Ellenjavallt:
fertőző betegség, lázas állapot esetén
friss törés, friss műtét (pl: gerincsérvműtét után legalább 3 hónap gyógytorna után javaslom csak)

Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.