phone icon+36 70 383 3443
SpineArt Egészségközpont | Gyógytorna Rendelő
Bookmark and Share

Dörnyeiné Rozs Marianna

+36 20 327 6171

gyógytornász, manuálterapeuta, craniosacralis terapeuta

Dörnyeiné Rozs Marianna gyógytornász1985-ben végeztem az Orvostovábbképző Intézet Egészségügyi Főiskolai Kar Gyógytornászképző szakán. A 25 év során folyamatosan dolgoztam és különböző szakterületekről szereztem tapasztalatokat.

Kezdőként a Fővárosi János Kórházban szívműtéten és infarktuson átesett betegek kardioedzését és túlsúlyos betegek fogyitornáját vezettem, majd házi betegápolásban többek között műtétek utáni rehabilitációt, később alapítványi keretek között tartásjavító tornát, csontritkulásos betegek karbantartását és mind a mai napig kondicionáló tornát tartok. 2001-től manuálterápiával és McKenzie tornával foglalkozom. Szakmai pályafutásom alakulásában döntő szerepe volt a végzős diákként megélt mindennapos derékfájdalmamnak. Az akkori orvosi vélemény a kímélő életmódot, maximálisan 1 gyermek vállalását és az esetleges műtétet javasolta. Gyógytornászként és betegként is vallom, hogy az időben elkezdett és rendszeresen végzett célirányos tornával sok esetben elkerülhetők a gerincműtétek. Ennek egyik bizonyítéka az én esetem: 4 gyermekes anyaként és a nem túl kímélő életmód ellenére is megszűntek a panaszaim, „megúsztam” a műtétet. Természetesen ennek „ára” volt/van: min. heti 4-szer 1 órát tornázom.

A 2006-ban megalakult SpineArt-nak kezdetektől fogva tagja vagyok.

Szakmai hitvallásom, a hosszú távú, jól stabilizált állapot elérése és fenntartása, amit az ok-okozati összefüggések feltárása tesz lehetővé. A tünetek és panaszok mögött sokszor a test más területén fennálló elváltozás a felelős. Ennek megtalálásában nagyon hatékony eszköznek tartom a craniosacrális terápiát, mellyel már több mint 3 éve foglalkozom.

Továbbképzések

Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.