phone icon+36 70 383 3443
SpineArt Egészségközpont | Gyógytorna Rendelő
Bookmark and Share
 

Mozgásszervi betegségek megelőzése

Mozgásszervi betegségek

Mozgásszervi betegségeknek hívjuk a a mozgásszervi rendszer megbetegedésit és sérüléseit. Nem hívjuk mozgásszervi betegségnek azokat a váz-és izomrendszeri sérüléseket vagy betegségeket, amelyek esés, ütés, jármű ütközése vagy erőszak, stb közvetlen eredményei. A mozgásszervi betegségeket számos veszély és kockázati tényező súlyosbíthatja a munkahelyen is.

Mozgásszervi rendszer

A mozgásszervi rendszer magában foglalja: izmok, inak és ínhüvelyek, idegek, erek, izületek, csigolyák és szalagok

Munkahelyi veszélyek

Azok a munka feltételek, amik a munkával kapcsolatos váz-és izomrendszeri zavarokhoz vezethetnek példái közé tartozik a nehéz tárgyak rendszeres emelése, az egész testet érő vibráció, ismétlődő jellegű fizikai munka, a nyak krónikus hajlítás pozícióban dolgozik egész napos kitettségben vagy ismétlődő erőteljes feladatoknál.

Megelőzés

Valójában a következő elveket kell alkalmazni a váz-és izomrendszeri rendellenességek megelőzésére a különböző feladatok végrehajtása során:

  • Kerülje a hosszabb ideig tartó gyors és ismétlődő mozgásokat.
  • Megfelelő és kényelmes testhelyzetben dolgozzon.
  • Csökkentse erőteljes megterhelést a munkahelyen.
  • Használjon megfelelő munkaállomásokat, eszközöket és berendezéseket.

Ezen kívül munkaadóknak nyújtaniuk kell, információkat, oktatást, képzést és megfelelő felügyeletet, annak érdekében, hogy a munkavállalók megértsék a kapcsolódó foglalkozás egészségügyi veszélyeket és a megfelelő megelőző intézkedéseket.

Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.