phone icon+36 70 383 3443
facebooktwitterlinkedinskypeyelprss
SpineArt Egészségközpont | Gyógytorna Rendelő
Bookmark and Share

gyógytornász, manuálterapeuta

Ballai Éva gyógytornász

2000-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán mint gyógytornász. Kezdőként a házi betegápolásban vettem részt, főként ortopédia, traumatológia szakterületen. Közben önkéntesként a Szent János kórház traumatológiáján fejlesztettem tovább tudásomat, ahol főként sportsérülésekkel, illetve különböző gerincbetegségekkel foglalkoztam. 2002-2003-ig az Uzsoki Utcai Kórház Ortopéd Traumatológiai osztályán, később pedig egy budapesti mozgásstúdióban dolgoztam.

2006-ban gyógytornász kolléganőkkel megnyitottuk saját mozgásközpontunkat (Spine Art), amelynek Holcsa Judittal és Somlai Orsolyával együtt alapító tagja vagyok.

A rendelőben gerincproblémákkal, sportsérülésekkel, akut-és krónikus mozgásszervi problémákkal foglalkozunk. Gyógytornászként naponta szembesülök a stresszes, mozgásszegény életmódunkból adódó, egyre fiatalabb életkorban jelentkező nyakkal, háttal, derékkal, különböző ízületekkel kapcsolatos panaszokkal. Ezeken a panaszokon kívánok segíteni, és a mozgásterápiával, mozgással kapcsolatos életmódbeli tanácsokkal próbálok jobb életminőséghez juttatni embereket.

Az évek során folyamatosan részt veszek különböző szakmai továbbképzéseken, ahol sokféle modern, és rendkívül hatékony kezelési módszerrel ismerkedhettem meg, és tanulom az embert „egészben", és nem csak „részleteiben" látni. Ez a holisztikus szemlélet hivatásommá vált. A mondat, mely szerint „Minden mindennel összefügg" megfigyelhető az emberi szervezetnél is. Testünk különböző részei bonyolult kölcsönhatásban dolgoznak együtt, egynek a "meghibásodása" több, akár távoli testrész megbetegedését idézheti elő. 10 éve jógagyakorló vagyok, jógaoktatói végzettségemet is felhasználom a gyógyítás során.

Mozgásközpontunk célja a helyes „test-tudat" kialakítása, ezeknek az összefüggéseknek a mélyebb megismertetése betegeinkkel. Mindenkinek ajánlom a gyógytornát, aki időt szán kondíciója, mozgékonysága és egészsége megőrzésére.
Meggyőződésem, hogy mint az élet sok területén, itt is rendkívül fontos a sokat hangoztatott megelőzés a „prevenció", illetve, hogy a korán felfedezett problémák nagyobb hatékonysággal kezelhetőek. A gyógytorna, a mozgás testünk gyógyszere, vagy inkább vitaminja, mással nem pótolható, csak kiegészíthető.

Ne feledjék: a mozgás minden korban javít az élet minőségén, bármilyen életkorban elkezdhető ha megfelelő szakember segítségével történik.

Továbbképzések

Copyright © 2017 Spineart Egészségközpont. Minden Jog Fenntartva. 

Felhasználási feltételek

Minden esetben konzultáljon orvosával vagy gyógytornászával, a konkrét egészségügyi problémájával kapcsolatban.
A Spineart.hu nem nyújt orvosi tanácsadást, diagnózist vagy kezelést. A honlapon közölt információk nem helyettesítik a szakorvos véleményét az adott páciensnek megfelelő eljárásról.